معبد لکشمی ناررایان دهلی جدید

ساخت وبلاگ

معبد لکشمی ناررایان دهلی جدید

معبد لکشمی نارایان یا همان بیرلا مندیر در دهلی در کونات پلس موقعیت دارد که محله ی آن به ماندیر مارگ مشهور است و در اصل متعلق به الهه ثروت، لکشمی است ولی خدایان دیگر نیز در این معبد حضور و جایگاه مختص به خود دارند.ساختمان معبد با گنبدهایی مخروطی و کشیده با طاقهایی کم عرض و پر از تزیینات با ترکیبی از رنگهای قرمز و زرد یک بنای خوشرنگ و شاخص است. با این حال، هویت اصلی این معبد همان طور که در معماری آن پیداست، بر گرفته از باور های هندوست و طراحان این معبد سه گنبد بزرگ این معبد را نمادی از سه شیوه ی مذهبی متفاوت در آئین هندو می دانند.

برای ورود به معبد باید از تعدادی پله بالا بروید و کفشهای خود را در آورید، اشیاء الکترونیک و کیف خود را در کمدی کلیددار بگذارید و وارد معبد شوید. مردم هند با بهترین لباسشان همراه با نذریهایی که داخل یک سبد گذاشته اند همراه گل به عبادت خدایان خود میایند واز آنجایی که علاوه بر لکشمی الهه ثروت بیشتر خدایان معروف هندی، مانند ویشنو، شیوا، کریشنا ... و باغ بزرگ, چشمه ها و سالون گفتمان گیتا است. در این معبد جایگاهی دارند عبادت کنندگان زیادی به اینجا می آیند و معروفترین معبد هندوهاست. هر سالون به الهه ای اختصاص دارد که هر شخص بنا بر حاجتی که دارد به زیارتشان میرود و در کنار پای مجسمه ای که با لباس و تزیینات پوشانده شده رنگ قرمزی داخل ظرفی گذاشته شده تا زیارت کنندگان برای خود علامتی برپیشانی بگذارد. مراجعین سکوت و حریم دیگران را کاملا رعایت میکنند. لکشمی که بزرگترین تندیس و فضا برای اوست الهه بانوی ثروت و توانگریست که بر روی نیلوفری ایستاده و همسر ویشنو است. روز مختص او جمعه است.

معبد لاکشمی از معابد مشهوری است که در سال ۱۹۳۳ تا ۱۹۳۹ توسط ژوگل کیشور بیرلا (Jugal Kishore Birla) ساخته شد و در توسط مشهور ترین فرد تاریخ هندوستان، مهاتما گاندی افتتاح شد. در روزگاه خود این معبد بزرگترین معبد هندو ها به شمار می رفت. گاندی هنگام افتتاح این معبد شروطی را عنوان کرده بود که لکشمی نارایان تنها متعلق به هندو ها نداشته باشد و دیگر باور ها، مذاهب و فرقه های مذهبی هم برای پرستش و عبادت به این معبد بیایند، از این رو، گردشگران می توانند، آثار و نشانه های مختلفی از دیگر باور های مذهبی از شیوا و کریشنا گرفته تا بودا و زردتشت را در این معبد از نزدیک ببینند. به نوعی این معبد یکی از نمود های باور صلح مندانه و تکثر گرایانه ی مهاتما گاندی است، که در تالار ها و سالون های مختلف و بر روی دیگران می توان تصویر الهه های مختلف هندو، بودا و باور های زردتشتی را دید.

نمای معبد که بسیار زیبا بود و ترکیبی از سنگ مرمر کرم رنگ و سرخ بود.

در حیاط معبد که جلوی آن حوضی است، وسط آن حوض قرار دارد که مجسمه خدای ویشنو و یک مار بود. این مجسمه ها یکی از داستانهای حماسی ویشنو در جنگ با شر است که شر به صورت ماری تجلی کرده است و آب استخر هم نمادی از سم مار بوده که در محوطه پخش شده است و جنگ بین خیر و شر رخ می دهد. در گوشه ای از حیاط ستونی است که با توجه به روزهای هفته مجسمه یکی از خدایان رویش قرار دارد و هر خدا در روزخاص خودش زیارت می شد.

+ نوشته شده در سه شنبه بیست و پنجم شهریور ۱۳۹۹ ساعت 7:52 توسط شاه محمود محمود  | 

افغانستان فردا...
ما را در سایت افغانستان فردا دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : bafghanistanefardab بازدید : 312 تاريخ : دوشنبه 15 دی 1399 ساعت: 0:34