قلعه امبر یا قلعه امیر

ساخت وبلاگ

قلعه امبر یا قلعه امیر

قلعه آمبر (Amber) به مساخت چهار کیلومتر مربع در جيپور واقع شده است ويکي از قلعه هاي باستاني دوره خاندان Kachhawa در هند مي باشد.يکي از زيبايي هاي ساختاري اين قلعه آميخته شدن سنگ مرمر سفيد با سنگ هاي قرمز مي باشد و ديگر خصوصيات برجسته اين قصر که جلوه خاصي به قلعه داده است ،قرار گرفتن آن در کنار درياچه Maota مي باشد.
این قلعه به دستور "راجا مان سینگ اول" ساخته شده است و دارای چهار بخش دیوان خاص، دیوان عام، سوک نیواس (تالار تفریحات) و شیش محل (تالار آئینه) است.
جاهاي ديدني قلعه شامل تالار عمومي گفتگو (Diwan-i-Am) که به وسيله Mirza Raja Jai ساخته شده است و داراي چهل ستون مي باشد که نمايانگر معماري استادانه آن مي باشد . مهارجه ها معمولا براي بيان مشکلات و گفتگو با مردم در اين تالار به گرد مي آمدند ،معبد Shila Mata که به رب النوع ها اختصاص داده شده است . بت خداي پيروزي که از سنگ مرمر سياه ساخته شده است در سال 1604 توسط Raja Man Sigh به معبد آورده شده است و همچنين بت خدايان دانش و قدرت نيز بر روي ورودي معبد که از جنس نقره مي باشد کنده کاري شده است . و قسمت قديمي قلعه مي باشد. بخش دیگر فامیل راجا زندگی دارد و بخش پایان شامل « زنانه » که خانم های پادشاه درانجا بودباش داشتند.
دوران ساخت این قلعه بیشتر از یک قرن به طول کشیده و این نشان از عظمت سازه بنای قلعه دارد شروع به ساخت قلعه سال 1592 میلادی و سال پایان پروژه ساخت این قلعه 1727 میلادی بوده است.در ساخت این قلعه، هم از معماری اسلامی - خراسانی و هم از معماری هندی ، تاثیر گرفته شده است. این قلعه یک عبادتگاه و دروازه دارد که پادشاهان برای رفتن به قصرهای شخصی از آن دروازه استفاده می کردند. قصرها، تالارها و جاذبه های محبوب زیادی در این قلعه وجود دارد. حکاکی های سقف و دیوارها جلوه ای زیبا به این قلعه داده است و در آن می توانید نقاشی های زیبایی از روش های شکار در زمان باستان و نقاشی چهره حاکمان راجپوت را ببینید. این قلعه دروازه های زیادی دارد که هر کدام به روشی منحصربفرد ساخته شده اند. ورودی اصلی قلعه، دروازه خورشید است که از آن جا به حیاط اصلی می روید. این دروازه که رو به سمت شرق قلعه است ورودی اصلی به قصر هم می باشد و موقعیت آن با توجه به طلوع خورشید باعث شده که اسم آن را دروازه خورشید بگذارند. «Jaleb Chowk» یکی از چهار حیاط اصلی قصر امبر است.

+ نوشته شده توسط شاه محمود محمود در سه شنبه شانزدهم خرداد ۱۳۹۶ و ساعت 17:44 |
افغانستان فردا...
ما را در سایت افغانستان فردا دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : bafghanistanefardab بازدید : 322 تاريخ : يکشنبه 21 خرداد 1396 ساعت: 22:49